Sıkça Sorulan Sorular

1. Kurum Müdürlüğümüze gelerek kursiyer kayıt bilgi formunu doldurup kurumuza teslim ederek;
  2. Kurum web sitemizde bulunan kursiyer başvuru formunu indirip doldurduktan sonra kurumumuza teslim ederek;
  3. Online başvuru için ise e-yaygin.meb.gov.tr sisteminen Kurs Açılması Talebi menüsünden ön kayıt yaptırarak;

Halk Eğitimi Kurslarımıza kayıt yaptırabilirsiniz.
(Önemli:e-yaygin.meb.gov.tr adresinden "Kursa Ön Başvuru Yap" menüsünü kullanarak ön kayıt gerçekleştiren adayların mutlaka Kurum Müdürlüğü ile iletişime geçmeleri gerekmektedir. Aksi halde başvuruları onaylanmayacaktır.)

Kurslara yılın 12 ayı boyunca ön başvuru yapabilirsiniz.

Kurs ve etkinlikler; öncelikle merkez binamızda, mahalle ve köylerde sağlanan kurs binalarında, eğitim odalarında, yerel belediyelerin sağladıkları salonlarda ve kamu ve özel kurumlara ait binalarda düzenlenebilir.

Tüm kurslar programın süresi, kurs öğretmeninin programı ve katılımcıların isteği doğrultusunda ayarlanır. Hafta sonları da dâhil olmak üzere saat 08:00 ile 22:00 arasında, haftanın tüm günlerinde düzenlenebilir.

Okuma yazma ve unutulmaya yüz tutmuş el sanatları dışındaki tüm kurslar 12 kişilik bir grubun oluşması ile düzenlenir. Unutulmaya yüz tutmuş el sanatları, engelliler, hükümlü ve tutuklular ile risk altındaki kişilere yönelik düzenlenecek kurslarda 12 kişilik sayı aranmaz.

Her türlü kursa devam zorunluluğu vardır. Kurs toplam saatinin 1/5´i oranında kursa devamsızlık hakkı vardır. Örneğin 100 günlük toplam 400 saatlik bir kursa 20 gün´den ( 80 saat) fazla devamsızlık yapan öğrencinin kaydı silinir ve belge verilmez.

Kurslarda, ders kitabı yerine geçen modül sonlarında yapılan sınavlarda başarsız olan öğrenciler kursu bitirdiğine dair belge alamaz. Yalnızca başarılı olduğu modüllerden Transkript verilir. Daha sonra açılacak kurslarda başarısız olunan modüller tamamlanarak, belge alınmaya hak kazanılır.

Sınavlardan başarılı olabilmek için notun en az 50 puan olması gerekmektedir.

Okullar Hayat Olsun Projesi kapsamındaki kurslar için; katılım belgesi, diğer kurslarımız için; sertifika verilir. Kurslarımızı başarı ile bitirenlere Milli Eğitim Müdürlüğünden onaylı sertifika verilir. Bu sertifika tamamen resmi bir belgedir, tüm kamu ve özel kurumlarında geçerlidir.

Sertifikalar kurs bittikten yaklaşık iki hafta hazırlanıp kursiyere teslim edilmektedir.

Hayır, sertifikayı kişinin kendisi imza karşılığı teslim alabilir.

Evet, e-yaygin.meb.gov.tr sistemine üye olarak "Kurs Açılması Talebi" menüsünden ön kayıt yaptırılabilir. Ya da "Kursa Ön Başvuru Yap" menüsü kullanılarak kayıt süresi devam eden kurslara kayıt yaptırılabilir. Ancak "Kursa Ön Başvuru Yap" menüsü kullanılarak yapılan başvurularda mutlaka Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü ile iletişime geçilmelidir.

Online Başvuru Rehberi için  TIKLA

Evet, 2011 yılından sonra katılmış olduğunuz kursların sertifikaları e-devlet üzerinden "Yaygın Eğitim Sertifika Belgesi Sorgulama" bölümünden alabilirsiniz.