´´TÜRK İŞARET DİLİ´´ KURSU İÇİN EĞİTİCİ BAŞVURUSU

´´TÜRK İŞARET DİLİ´´ KURSU İÇİN EĞİTİCİ BAŞVURUSU

16.01.2019 755

KURUMUMUZDA AÇILMASI PLANLANAN TÜRK İŞARET DİLİ KURSU İÇİN EĞİTİCİ ARANMAKTADIR.BAŞVURULAR DİKİLİ HALK EĞİTİMİ MERKEZİNE BAŞVURU SAHİBİ TARAFINDAN YAPILACAK VE BAŞVURU SÜRESİ TAMAMLANDIKTAN SONRA AŞAĞIDA BELİRTİLEN KRİTERLER ÖNCELİĞİNE GÖRE BAŞVURULAR DEĞERLENDİRİLECEKTİR.SON BAŞVURU TARİHİ 31 OCAK 2019 ´DUR

Program eğitimcileri aşağıdaki öncelik sırasına göre belirlenir:

1. Talim ve Terbiye Kurulunca yayınlanan Öğretmenlik Alanları, Atama ve Ders Okutma Esaslarına göre atanan, lisans programında Türk İşaret Dili eğitimi aldığını belgeleyen Özel Eğitim alanı öğretmenleri.

2. Talim ve Terbiye Kurulunca yayınlanan Öğretmenlik Alanları, Atama ve Ders Okutma Esaslarına göre atanan, eğitim fakültelerinin lisans programlarından mezun olup, Türk İşaret Dili Eğitimi aldığını belgeleyen öğretmenler.

3. Programın uygulanmasında gerektiğinde Talim ve Terbiye Kurulunca yayınlanan Öğretmenlik Alanları, Atama ve Ders Okutma Esaslarına göre özel eğitim alanı ve eğitim fakültelerinin lisans bölümlerinden mezun olup, lisans programında Türk İşaret Dili eğitimi aldığını belgeleyenler.

4. Tercihen işaret dili öğreticisi/tercümanlık sertifikasına sahip meslek elemanlarından yararlanılabilir.

5. Tercihen Bakanlığın açmış olduğu işitme engellilerde iletişim yöntemleri hizmet içi seminer/kurslarına katılmış meslek elemanlarından yararlanılabilir,